Type hondenvoer

Verantwoorde voeding is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van uw pup. Geef de hond compleet vers vlees of kwaliteitsbrokken van een goed merk, speciaal samengesteld voor kleine rassen. Dierenspeciaalzaken en uw dierenarts kunnen u adviseren. Van de wat ‘duurdere’ brokken hoeft u vaak veel minder te geven. Bovendien geven deze betere brokken vaak aanzienlijk minder ontlasting. Wij adviseren om Carnibest (vers vlees), Orijen of Acana (natuurlijke brokken, zonder overbodige ingrediënten) te voeren.

Voeding pup's

Een jonge pup moet 4 maal per dag eten, ’s ochtends, ’s middags, na het avondeten en 2 uur voor het naar bed te gaan. Als uw pup een keertje niet wilt eten, is dat niet erg. U kunt het eten later dan nog eens aanbieden en als de pup echt niet wil eten (bijvoorbeeld als hij nog moet wennen), kunt u hem iets lekkers geven, bijvoorbeeld een plakje kipfilet (naturel!) zodat de pup wel iets in zijn maag heeft.

Zorg ervoor dat u uw pup niet overvoert; overgewicht schaadt de gezond van uw hond. Bovendien is overgewicht een grote belasting voor de rug en de belangrijke organen. In de zomer raakt een te dikke hond zijn hitte niet zo makkelijk kwijt. Kijk naar uw hond; wanneer u de ribben en de tussenruimtes nog kunt voelen, maar de ribben niet kunt zien, is uw hond op een goed gewicht. Pups mogen uiteraard wat puppyvet hebben, zij moeten immers nog groeien!