Karakter Pomeriaan

De kleine dwergkeeshond is een ideale gezelschapshond. Ze zijn vrolijk, nieuwsgierig en aanhankelijk en extreem gehecht aan hun baas. Het zijn echte gezinshonden, die niets liever willen dan in het gezelschap van hun baas zijn.

Dit zijn de belangrijkste karaktereigenschappen van een Pomeriaan:

  • Speels
  • Actief
  • Zeer intelligent
  • Energiek
  • Waakzaam
  • Vrolijk

Sociaal & vriendelijk

Dwergkeesjes zijn uitstekende waakhonden en zijn bij onraad snel geneigd om te blaffen. Ondanks hun kleine formaat zijn dwergkeesjes groots in karakter en moeten daarom nogal eens in bescherming genomen worden tegen zichzelf. Ze zijn over het algemeen vriendelijk en open naar andere (ook grotere) honden, maar gaan een confrontatie ook zeker niet uit de weg. Het is daarom belangrijk dat ze goed opgevoed en voldoende gesocialiseerd worden, bijvoorbeeld door het volgen van een hondencursus gehoorzaamheid of behendigheid.

Karakter pomeriaan

Speels & actief

Door het speelse en actieve karakater van de Pomeriaan zal het nooit saai zijn in huis. Als een Pomeriaan ook maar een mogelijkheid ziet om ergens mee te spelen dan zal dat niet nagelaten worden. Ondanks het kleine postuur van de Pomeriaan is het een echte druktemaker die altijd ontzettend vrolijk overkomt en een heel lief karakter heeft.

Intelligent

Vanwege zijn alerte karakter en intelligentie is de pomeriaan makkelijk te trainen, spelletjes en trucjes hebben ze zo onder de knie. Poms zijn actief en hebben veel energie, daarom is het belangrijk dat zij zowel binnen- als buitenshuis voldoende beweging en uitdaging krijgen.

Een echte gezelschapshond

Een Pomeriaan gedijd net als andere dwergkeeshonden het beste in gezelschap van zijn baasje en wijkt geen seconde van zijn zijde wijken. Het dier krijgt graag heel veel aandacht waardoor de Pomeriaan echt onder de gezelschapshonden geschaard kan worden.

Past een Pomeriaan bij mij?

Ben jij opzoek naar een actieve, speelse en vrolijk hond die wat kleiner is van formaat, dan is een Pomeriaan echt iets voor jouw. Een Pomeriaan is zeer gehecht aan zijn baasje waardoor je een hoop liefde van het beestje zult ontvangen. Met de energieke Pomeriaan zal het geen seconde saai zijn.

Ben je op zoek naar een wat rustigere huishond dan is een Pomeriaan misschien niet helemaal de hond waar jij naar op zoek bent. Uiteraard verschilt het karakter per hond maar over het algemeen zijn Pomeranians erg energiek.